logo
भारतवाणी
bharatavani  
logo
Knowledge through Indian Languages
Welcome to Bharatavani

Bharatavani is a project with an objective of delivering knowledge in and about all the languages in India using multimedia (i.e., text, audio, video, images) formats through a portal (website). This portal would be all inclusive, interactive, dynamic and moderated. The idea is to make India a Open Knowledge Society, in the era of Digital India.

What is new?

आचार्य भिखारीदास | Acharya Bhikhari Das
వృక్షశాస్త్ర నిఘంటావు | Vriksha Saastra Nighantuvu
శాస్త్ర నిఘంటువు : చరిత్ర-రాజనీతి శాస్త్రము | Saastra Nighantuvu : Charitra-Raajaniiti Saastramu
ప్రభుత్వపాలన శాస్త్రనిఘంటువు | Prabhutvapaalana Saastra Nighantuvu
हिंदी-सेमा अध्येता कोश | Hindi-Sema Learner`s Dictionary
प्रयोजनमूलक हिंदी | Prayojanmoolak Hindi@@
आंध्र प्रदेश में हिंदी शिक्षण की समस्यायें | Andhra Pradesh Mein Hindi Sikshan Ki Samasyayen
महात्मा गांधी | Mahatma Gandhi
हिंदी-पंजाबी क्रिया पदबंध (व्यतिरेकी विश्लेषण) | Hindi-Punjabi Kriya Padbhadh (Vyatireki Vishleshan)
आचार्य रामचंद्र शुक्ल और भारतीय समीक्षा | Acharya Ramchandra Shukla Aur Bharatiya Samiksha
भोजपुरी-हिंदी-अंग्रेजी लोक शब्दकोश | Bhojpuri-Hindi-English Lok Shabdkosh
पंडित मदन मोहन मालवीय | Pandit Madan Mohan Malviya
सेमा हिन्दी स्वयं शिक्षक | Sema Hindi Self Teacher
खेजा हिन्दी स्वयं-शिक्षक | Kheja Hindi Self Teacher
कोन्यक हिन्दी स्वयं शिक्षक | Konyak Hindi Self Teacher
Ete Khenli (Our Poet)
हिन्दी नगामी कोश | Hindi Nagamese Dictionary
हिन्दी तरावँ कोश | Hindi Taraon Dictionary
हिन्दी बोड़ो कोश | Hindi Bodo Dictionary
बोड़ो हिन्दी स्वयं-शिक्षक | Bodo Hindi Self-Teacher
हिन्दी मणिपुरी स्वयं-शिक्षक | Hindi Manipuri Self Teacher
लोथा-हिंदी स्वयं-शिक्षक | Lotha Hindi Self Teacher
हिन्दी मराम शब्द-सूची | Hindi Maram Vocabulary
हिन्दी मिजो कोश | Hindi Mizo Dictionary
हिन्दी त्रिपुरी कोश | Hindi Tripuri Dictionary
हिन्दी खेजा अंग्रेजी कोश | Hindi Kheja English Dictionary
हिन्दी चाङ अंग्रेजी कोश | Hindi Chang English Dictionary
हिन्दी आदी कोश (पदम बोली) | Hindi Adi Dictionary (Padam Dialect)
हिंदी ह्मार कोश | Hindi Hmar Dictionary
हिन्दी पोचुरी अंग्रेजी कोश | Hindi Pochuri English Dictionary
हिन्दी ताङ्खुल कोश | Hindi Tangkhul Dictionary
हिन्दी साङतम अंग्रेजी कोश | Hindi Sangtam English Dictionary
हिन्दी काबुइ (रोङ्मइ) कोश | Hindi Kabui (Rongmei) Dictionary
हिन्दी भोटी कोश | Hindi Bhoti Dictionary
हिन्दी कुकी अंग्रेजी कोश | Hindi Kuki English Dictionary
ग्वालियर की संगीत परम्परा एवं संस्कृति में तोमर वंश का योगदान | Gwalior Ki Sangeet Parampara Evam Sanskriti Mein Tomar Vansh Ka Yogdaan
परिव्यय लेखांकन | Cost Accounting@@
हिन्दी इदू शब्द-सूची | Hindi Idu Shabd-Suchi
हिन्दी ताङ्सा अंग्रेजी शब्द-सूची | Hindi Tangsa English Vocabulary
हिन्दी आदी अंग्रेजी शब्द-सूची | Hindi Adi English Vocabulary
हिन्दी नोक्ते अंग्रेजी शब्द-सूची | Hindi Nocte English Vocabulary
हिन्दी माओ कोश | Hindi Mao Dictionary
हिन्दी पाइते कोश | Hindi Paite Dictionary
हिन्दी कोन्यक अंग्रेजी कोश | Hindi Konyak English Dictionary
हिन्दी लेप्चा (रोङ्) कोश | लुम रोङ् रिङको | Hindi Lepcha Dictionary
हिन्दी दिमासा कछारी कोश | Hindi Dimasa Kachari Dictionary
Tamil in Advertising
ಕನ್ನಡ ಜಾನಪದ ನಿಘಂಟು | Kannada Janapada Nighantu
पर्यावरण विज्ञान शब्द-संग्रह (अंग्रेजी-हिंदी) | Glossary of Environmental Science (English-Hindi)
ವಿಶ್ವ ಕೊಂಕಣಿ ಪರಿಚಯ ಕೋಶ, ಭಾಗ - 2 | Vishwa Konkani Parichaya Kosh Vol-2
மக்கள் ஊடகத் தொடர்பியல் அடிப்படைகள் | Makkal Utakat Totarpiyal Atippataikal
தொல்காப்பியபாயிரம் சமூகவியல் ஆய்வு | Tholkappiyapayiram Samugaviyal Aaivu
மேருமந்தரபுராணத்தில் சமணத்தத்துவக்கோட்பாடுகள் | Merumantara Puranattin Camana Tattuvak
மொழியும் எழுத்தும் | Mozhium Yeazhutthum
மக்கள் தகவல் தொடர்புக்களங்கள் | Makkal Thakaval Thodarbuk Kalangal
இருமொழியம் | Bilingualism
கிளைமொழியியல் | Kiḷaimoḷiyiyal
மின் ஊடகப் படைப்புக்கலை | Min Utakam Pataippukkala
மதுரை மாவட்டப் பள்ளர் மக்கட் பெயர்கள் | Personal Names of Pallar Community With Special Reference To Madurai District
தொலைக்காட்சி நிகழ்ச்சிகளில் மொழிப்பயன்பாடும் சமுதாயத் தாக்கமும் | Tolaikkatchi Nikalccikalil Molip Payanpatum Camutayat Takkamum
விடுதலைப்போரில் பழங்குடி மக்கள் | Viduthalai Poril Pazhankudi Makkal
தமிழ் பிராகிருத உறவுகள் | Tamil-Prakrita Uravukal
தமிழ் அகராதியியல் பன்முக வாசிப்பு | Tamil Akaratiyiyal Panmuka Vacippu
தொல்காப்பிய உரைகள் : அமைப்பு, சொற்பொருள் விவரிப்பு, சொல்வகைப்பாடு | Tolkaappiya Uraikal : Amaippu, Corporal Vivarippu, Colvakaippaatu
மலையாள மொழியின் முதல் இலக்கணம் | Malaiyala Moliyin Mutal Ilakkanam
பிரமலைக் கள்ளர் சழூக நாட்டுபுறப் பாடல்கள் - ஓர் ஆய்வு | Piramalaik Kallar Chamuka Nattuppurap Padalkal-Oru Ayvu
Sourashtri Tamil Dictionary
முல்லை நிலமும் எல்லைப் போரும் | Mullai Nilamum Ellaip Porum
பாண்டி நாட்டின் ஆனையூர்  | Anaiyur of Pandi Nadu
பண்பாட்டுத் பதிவுகள் | Panpattu Pathivugal
logo